16.05.2021.
 
   ARHIV

 

Domaćice se kockaju na Internetu

Prema istraživanjima Screen Digest među ljudima koji se kockaju na Internetu sve je više sredovječnih žena. Stručanjaci ih u šali zovu "domaćice koje se dosađuju doma".
On-line kockanje do sada je, uglavnom, bilo rezervisano za muškarce. Stanje je ostalo isto kada je riječ o kockanju u ogromne sume u igrama koje ne zahtijevaju vještinu, na primjer rulet ili tombola. Međutim, takozvano skill-based kockanje, odnosno kockanje koje zatijeva poznavanje igre - karte, pasijans, dama - postaje sve više domen žena. Smatra se da one čine čak 65 % igrača na turnirima ove vrste.

Prema istraživanju Screen Digest-a vrijednost ovog kockanja u 2003. bila je 270 miliona funti. Računa se da će u 2004. ova cifra narasti na 600 miliona funti.

Žene koje se bave on-line kockanjem kažu da igra i novac koji zarađuju nijesu jedini motivi za ove njihove aktivnosti. Interaktivnost je dodatni elemenat privlačnosti. U kartanju učestvuju i drugi igrači. Vremenom se prave stalna društva za kartanje, koja imaju svoj stalni termin. Dalji korak je izgradnja čitavog foruma koji pravi turnire i na kojem se svi manje-više znaju. Igrači mogu živjeti u najudaljenijim krajevima svijeta, ali na on-line turnirima ili svakodnevnim partijama svi su zajedno, druže se i - kockaju.