16.05.2021.
 
   ARHIV

 

Sajber-grad


Na Internetu, Lutak, ima svega, pa i gradova. Sajber-grad (cybertown) je pravi grad u kojem možeš da kupiš kuću, ideš u kupovinu, šetaš po parkovima, a možeš i da se zaposliš. Sve što treba da uradiš je da pođeš na adresu www.cybertown.com i da imaš brzu vezu. Poželjno je da imaš i 3D video karticu, da bi animacije došle do punog izražaja.

Za ulazak u sam grad potrebno je da se registruješ, preko veze Login/Join. Tu popuniš rubrike za nadimak i lozinku na strani za registraciju. Kad uđeš, pitaćete da li želiš da instaliraš dodatni program. Nakon potvrdnog odgovora, naći ćeš se na trgu Sajber-grada. Tu će biti i mnogo drugih sajber sugrađana koji šetaju trgom, ćaskaju, džogiraju.

Sa trga možeš da kreneš u istraživanje pomoću kontrolnog panela na desnoj strani ekrana. U prozoru za ćaskanje možeš da vidiš o čemu Sajbergrađani na trgu pričaju. Za detaljnija istraživanja i akcije uputstva će ti dati veza sa natpisom How Do I.

Pa, probaj - prošetaj, pronjuškaj, procunjaj, idi u noćne barove. U Sajber-gradu sam si svoj gazda i ne moraš da se vratiš kući do 10 sati.