18.05.2021.
 
   ARHIV

 

Google i dalje šampion

Sigurno, Lutak, i sam često koristiš neki od popularnih Internet pretraživača. Ne mogu da pogodim koji ti je najmiliji, ali sa sigurnošću znam koji je pretraživač pravi šampion u svjetskim razmjerama.
Prema najnovijim iostraživanjima Nielsen/NetRatings-a Google i dalje čvrsto drži svoju poziciju najposjećenijeg Internet pretraživača.

Ali, Lutak, tu se stvari baš zaoštravaju i konkurencija je zaista oštra. Prema nedavno objavljenim podacima, prošlog mjeseca je Google pretraživačke servise koristilo 39 % (skoro 60 miliona) Internet korisnika u svijetu. Veoma moćni i popularni Yahoo i MSN su na drugom i trećem mjestu, sa po 30% surfera (Yahoo – oko 46, a MSN oko 45 miliona). Nemoj da ti je čudno što zbir ovih procenata prelazi sto, jer neki Internet korisnici koriste više pretraživača.

Kao što vidiš, Lutak, pretraživačka "utakmica" ima tijesne rezultate. Na četvrtoj i petoj poziciji su America Online i Ask Jeeves.

Ako te baš zanimaju ovakve Internet statistike, onda da ti još kažemo i to da Amerikanci provedu u prosjeku oko 40 minuta mjesečno u pretraživanju!