16.05.2021.
 
   ARHIV

 

Gigabajt u mini suknji

Sad ti, Lutak, čitaš naslov i misliš da sam ja opet zaladio kad oblačim Gigabajtu mini suknju! Ali, uopšte joj je ne oblačim, ona je već nosi, jer ima samo 19 godina.

Ko je sad ta Gigabajt? Čudna jedna cura koju je nedavno uhapsila belgijska policija zbog toga što je tvorac veoma opasnih računarskih virusa.
Mediji nijesu objavili pravo ime ove »haos« cure – studentkinje, ali su zabilježili da je njen pseudonim Gigabajt!

Prema belgijskim zakonima ova "virusotvorna" djevojka bi mogla da dobije i do tri godine zatvora, a prijeti joj i novčana kazna od oko sto hiljada eura.
Policija je oduzela ovoj "modernoj belgijskog e-gusarki" šest računara koje je posjedovala i prilično bogatu dodatnu opremu.

Gigabajt je, inače, poznata ne samo po tome što je jedna od rijetkih tvoraca virusa ženskog roda, već i po tome što je prije navršene osamnaeste godine bila druga osoba koja je ikada napisala virus u Microsoft-ovom programskom jeziku C-Sharp. Ova čudna cura je svoj prvi program napisala još sa šest godina, da bi se virusima počela baviti već sa 14 godina.

E, moja Gigabajt, toliko ima lijepih stvari na ovom svijetu, a ti si baš izabrala da sjediš i čekaš presudu zbog svojih virus-vragolija!