16.05.2021.
 
   ARHIV

 

Internet na ulici

Ideš, pa staneš, pa surfuješ... Možeš li, Lutak, da zamisliš sebe kako šetaš ulicom i surfuješ? Ili, kako šetaš ulicom i provjeravaš da li ti je stigao neki važan mail? Sad, ti, Lutak, misliš da ja pričam tek tako i smišljam neki »hokus-pokus«, ali NE...

Da si nedavno bio u Londonu, mogao si Lutak, upravo sve to da uradiš na sred ulice. U Londonu je nedavno testirana prodaja Interneta na ulici. Ulični prodavci Interneta su na jednoj jednostavnoj kutiji postavili screentouch note book računar, bežično povezan na Internet. Kutija sa računarom visi oko vrata i naslanja se na stomak uličnog prodavca.

Kada je sve to testirano na londonskim ulicama – interesovanje je bilo izuzetno veliko. Naročito je bilo puno starijih koji su kupili Internet na ulici.

Smatra se da će ovo uskoro biti veoma jednostavan i prihvatljiv način prodaje Interneta, za one koji sa sobom ne nose note book računare. Smatra se da bi takav način korišćenja Interneta (za traženje informacija, slanje ili primanje mail-a ...) mogao uskoro da postane još popularniji od Internet cafe-a.

Ulična prodaja Interneta će imati, kako se očekuje, i veliku popularnost kod onih koji ne umiju da koriste Internet, jer će uz pomoć uličnih prodavaca moći lako da dođu do informacije koja im je potrebna.