16.05.2021.
 
   ARHIV

 

Ta opasna mišja ruka

Sigurno si, Lutak, čuo za mišju groznicu, onu opasnu zaraznu bolest koju prenose miševi. Dobro, to je mišja groznica, a šta je mišja ruka? Ima li veze s tom groznicom? E pa, nema!!! Ali, Lutak, i mišja ruka može biti veoma opasna.

Mišja ruka je naziv za bolest koju dobijaju oni koji predugo vremena provode pred računarom. Ali, ne svi! Samo oni koji ne znaju kako se pravilno drži tijelo i koji položaj ruke na mišu je najpravilniji.

I šta se desi kad dobiješ tu bolest? Možda misliš da dobiješ temperaturu? Ne, nikakva temperatura ne dolazi u obzir. Dobiješ ukočenu šaku, ruku, vrat ti skroz odrveni, prsti ti utrnu… To može biti veoma bolno! Mogu da ti iglom bockaju ruku, ali ti ništa ne osjećaš!

Šta da uradiš da ne dobiješ mišju ruku? Misliš da možda drmneš jedan antibiotik! Ah, kakva glupa ideja! Rješenje je - sjedi pravilno za kompjuterom.

Vidim da si zinuo od čuda i pitaš se šta je to pravilno?

Ruka koju držiš na mišu mora da bude u širini ramena. Nikad je ne širi u stranu kao da si prvak u bodi bildingu i ne znaš kud ćeš sa silnim mišićima. Nećeš da letiš, Lutak, nego ćeš da surfuješ! Nekad je dobro da prebaciš miša tako da stoji ispred tebe, paralelno sa sredinom grudnog koša. To odmara mišiće ruke. Leđa drži obavezno pravo, a ne kao da si krenuo da odrijemaš turu na tastaturi.

Tako ćeš nadmudriti tu grubu mišju ruku i nećeš joj dati da ti pokvari miran san.
Sve Mačke će ti, siguran sam, zavidjeti na tome kako mirno sanjaš i predeš!