16.05.2021.
 
   ARHIV

 

Koliko prijatelja treba imati da bi neko bio cool?

Svi znamo da je ono što nam treba u životu makar jedan zaista dobar prijatelj. Naravno, još bolje je ako imamo sreće da imamo nekoliko dobrih prijatelja. Ali u svijetu društvenih sajtova prosjek je – 120! Tako kaže statistika Facebook-a.

Pored Facebook-a, istraživanja o porukanju prijateljima uradile su i IBM i MIT kompanije. Njihovi rezultati pokazuju da je za dobar imidž na internetu ili makar u odredjenoj profesiji ili zajednici potrebno imati bar stotinjak prijatelja na listi.

Za poslovne ljude koji nemaju vremena za virtuelno ćaskanje, a smatraju da im je neophodan dobar profil na Facebook, ovu aktivnost obavljaju njihovi asistenti ili sekretarice.

Takođe, istraživanje koje je trajalo tri godine, pokazalo je da je za karijeru, odnosno za platu, veoma korisno što više se porukati sa šefovima. Analiza kretanja zarada onih korisnika Facebook koji su redovno slali poruke svom šefu/šefici, pokazala je da su njihove plate konstantno rasle tokom tri godine koliko je trajalo istraživanje. I ne samo to, već su i uvijek bile deset do dvadeset procenata više od plata kolega koji nisu "prijateljevali" sa šefom.