16.05.2021.
 
   ARHIV

 

Maturanti na prodaju

Na aukcijama se, kao što svako zna, prodaju predmeti, kupcu koji ponudi najbolju cijenu. Ali, idejama nikad kraja. Šestoro maturanata koledža u Staffordshire, Engleska, ponudili su na aukciji – sebe.

Studenti su ponudili da budu usvojena "djeca" onome ko da najbolju ponudu, a novac bi išao u fond za istraživanje raka. Svom "roditelju" studenti bi svake nedjelje do početka ispitnog roka u maju pisali pismo o životu u školi, stresu oko ispita i traženju odgovarajućeg fakulteta na koji bi se upisali. "Roditelj" bi, osim toga, dobio i potpisanu fotografiju maturanata i njihove razredne. Do sada im je stiglo 12 ponuda, od kojih je najveća iznosila 11 funti i 50 centi (oko 17 eura).

Elton Džon je ponudio da na dobrotvnornoj aukciji na internetu proda svoj klavir na kojem svira na javnim nastupima. Novac od ove prodaje namijenjen je borbi protiv side.

I obični građani mogu da prilože nešto za dobrotvornu prodaju na internetu ili da kupe. Ko prilaže, odnese predmet u prostorije specijalizovane kompanije i onda se idućeg dana na internetu nudi taj predmet. Obično je najmanja vrijednost ovih predmeta 50 funti.