16.05.2021.
 
   ARHIV

 

Domaći zadaci ili igrice

Najnovije istraživanje u Velikoj Britaniji pokazuje da mladi uzrasta od 9 do 18 godina troše istu količinu vremena za domaće zadatke i za kompjuterske igre. Ali, istraživači misle da to uopšte nije loše.

Prvo, igrice uopšte nisu onako anti-socijalne kako misli većina ljudi, tj. roditelja. Igrajući online igre tinejdžeri, zapravo, stiču nove prijatelje s kojima dijele ista iskustva, prvo igrajući, a zatim komentarišući igru ili, prosto, razgovarajući u chat room-u određene igre. Za one koji samo žele da pobjegnu od problema i pritisaka svakodnevnog života, igre nude predjele gdje mogu da dođu i odmore se posmatrajući rijeku, vodopad, šumu, planinu – sve virtuelno, naravno.

Složenost i struktura većine igara znači da igrači, htjeli ne htjeli, stiču važne vještine koje dobro dođu za svaku aktivnost: organizacija, podjela rada, planiranje, donošenje strateških odluka. A prva organizacija i prvi plan koji moraju da donesu i za koje su sami odgovorni je koliko vremena posvetiti igricama, a da to ne ide na štetu domaćih zadataka.