18.05.2021.
 
   ARHIV

 

Profesionalni sajber igrač

Džonatan Vendel, Fatal1ty, ima 24 godine i svjetski je poznat igrač video igara. Igra video igre od svoje pete godine. Kada je saznao da postoje ljudi koji profesionalno igraju i zarađuju velike premije na turnirima, odlučio je da se i on bavi time. Njegovi roditelji, naravno, nisu bili ni najmanje zadovoljni tom idejom.

U 18. godini Džonatan je imao honorarni posao i išao je pola vremena na koledž. U stvari, najviše vremena je trošio na igre. Njegov otac je htio da Džonatan ostavi posao i igre i potpuno se posveti školi dok je ne završi. Tada su se dogovorili da Džonatan učestvuje još na samo jednom turniru, pa ako na njemu zaradi solidnu sumu novca, da se potpuno posveti igrama, a ako ne, da počne da ide na koledž puno vrijeme. Džonatan je na turniru osvojio treće mjesto i 4.000 dolara i tako je počela njegova profesionalna karijera.

Otada on učestvuje na svim većim svjetskim turnirima i zarađuje puno novca. Ima svoje obožavaoce širom svijeta otkako je šest puta pobijedio na šampionatima Sajberatlet profesionalne lige. Džonatan je, takođe, i svjetski šampion u Doom 3.

Ove godine počela je i proizvodnja sitnica za igrice i ukrasa s markom Fatal1ty.