18.05.2021.
 
   ARHIV

 

Njegovo Veličanstvo E-mail

Ti, Lutak, sigurno već umiješ da šalješ mail, ali nijesam baš siguran da ti je sve jasno oko toga... Da li znaš, recimo, da danas u svijetu ima mnogo više registrovanih e-mail adresa od telefona?
Da li znaš da je E-mail (imejl), ustvari, skraćenica od Elektronski Mail (Electronic Mail). Može još da se kaže i E-pošta (Elektronska pošta) ili, jednostavno, mail...Svejedno kako ga zoveš, samo da ne bude emajl, jer je to pogrešno!

Juče je na Kutak stigao mail od jednog Lutka. Jao, kad sam vidio kilometar rečenica! Izgubio sam želju i da dišem, a kamoli da ga pročitam.

Mail mnogo prije liči na SMS poruku nego na pismo u kojem možeš da pričaš i objašnjavaš sve od dinosaurusa naovamo. Mail treba da je kratak i sa veoma jasnim rečenicama!

Drugo pravilo u mail komunikacija kaže da je obavezno odgovoriti na svaki mail. Ako ne pošalješ odgovor, to ti je otprilike isto kao kad te neko pozdravi na ulici, a ti okreneš glavu!

Ukoliko još nijesi čuo za SPAM mail, vrijeme je i to da naučiš. Spam su najnepopularnije mail poruke, koje ti neko šalje putem Interneta. Neko te jednostavno zasipa porukama koje ne želiš i može i da zatrpa tvoj mail sandučić.

I da završimo najpopularnijim znakom iz univerzalnog e-mail jezika :) (Smile).