10.05.2021.


Tihomirova prica
Macolov
Ljuta ograda
Skijanje
Ovca i vuk
Pino i Pina
Za slusanje prica potreban vam je program Real Player. Mozete ga downloadovati sa ovog linka - 8Mb


ARHIVA

Najljepši par u školi

Svanuo je tako običan dan. Sve je stajalo na svom mjestu. Baka na stolici pored peći, mačak Kat pored njenih nogu, ja pospan u pidžami a mama nešto mrmlja iz kuhinje. Jelku smo izbacili prije dva dana, i soba je izgledala nepodnošljivo dosadno i sivo. Krenuo sam da spremim knjige za školu, a onda sam se predomislio i otišao da očistim cipele. Nikako da se skroz rasanim.
Na radiu se čuje vesela melodija s Evrovizije…jedino me to malo oraspoložilo. Kasnio sam u školu i pobjegao kroz vrata od mame koja je krenila da me stigne i za kaznu počupa za kosu.
Uf, kakvo dosadno jutro!
Onda sam prešao preko zebra, na drugu stranu ulice. Ostalo mi je još desetak koraka do školske kapije. Tišina je jer su đaci odavno ušli u učionice. Onda sam primijetio crvenu jaknu i nju kako trči prema školi. Zakasnila i Ona, kakva slučajnost! Mislim da je to Neko ipak sredio da se nas dvoje nađemo poslije dugo vremena. Sami!
Ona gleda u mene, a ja u vrhove svojih uglancanih cipela. Počeh da pričam, da joj se smješkam, da joj namještam kragnu i zavrnuti kaiš od školske torbe…
Ne mogu vam reći šta je dalje bilo. Sve se pomjerilo sa svoga mjesta, zavrtjelo se sve u glavi kao na ringešpilu.
Samo da ne zaboravim da se predstavim! Ja sam Aleksa a ona je Jana. Kažu das mo smo najljepši par u školi.

Zoran Biskupović
OŠ "Vuk Karadžić"
POdgorica