16.06.2024.


Tihomirova prica
Macolov
Ljuta ograda
Skijanje
Ovca i vuk
Pino i Pina
Za slusanje prica potreban vam je program Real Player. Mozete ga downloadovati sa ovog linka - 8Mb


ARHIVA

Budi i ti pisac!

 


(„Gospodar prstenova“,Dž.R.R.Tolkin)

Za svojih 12 godina mnoge sam knjige pročitao. Tako sam otkrio i svoju najdražu knjigu. Avanturistička je i veoma uzbudljiva.To je knjiga „Gospodar prstenova“. Svojim čarima me je vukla da čitam sve više i više.
Moj prvi susret sa njom bio je u knjižari. Ušao sam i razgledao sve avanturističke knjige. Odjednom sam ugledao jednu na čijim je koricama pisalo „Gospodar prstenova“ i bio je naslikan neobičan prsten. Prišao sam i uzeo je. Prelistavao sam je dugo i odlučio da je kupim. Kada sam došao kući, malo sam odmorio, a onda počeo da čitam. Pročitao sam je za nekoliko sati. Veoma mi se dopala i preporučio bih je svim najbližima. Kraj je srećan, ali sa trunkom tuge zbog odlaska jednog hobita.

Ova knjiga je u programu lektire za 8.razred i jedva čekam da počnemo razgovor o njoj! Znam da ću biti najbolji u prezentovanju ove knjige. Ona mi puno znači zato što je više nestvarna nego stvarna i što mi je pomogla da otkrijem fantastični svijet koji volim. Odgledao sam i film poslije čitanja koji je nekome zanimljiviji nego knjiga. Ali je za mene knjiga neponovljiva magija! Smatram da je knjiga mnogo bolja od filma jer podstiče moju maštu!
Čitanje „Gospodara prstenova“ me je još više podstaklo da čitam tako da sam poslije ove knjige pročitao još mnogo knjiga. I time obogatio svoj rječnik!Sebe!

Eto, to je priča o mojoj najdražoj knjizi.

Ekan Kojić, VII-1 (OŠ Anto Đedović - Bar)
Literarna i novinarska radionica-izborna nastava)
mentor: Ljilja Milović

4